Probiotiskt rengöring utan kemikalier. Minskar patogena bakterier, kvalster, odörer och stillar hudproblem. Skapar en bakteriellt friskare plats överallt där det tillförs.
På de platser där probiotika tillförs konkurreras patogena bakterier och svampsporer bort och platsen domineras i stället av ”goda bakterier” som fortsätter skydda platsen mot eventuella angrepp. Risken blir mindre att drabbas av smitta.
När du schamponerar med EM Wipe & Clean återställs mikrofloran på huden/pälsen. Risken för hudsjukdomar minskar och kan även behandlas, samtidigt som pälsen blir väldigt blank och len.
Användning:
- Allrengöring i hemmet - Rengöring i alla djurstallar - Djurshampo för alla djur - Som sköljmedel i tvättmaskinen - På djurens utrustning (för att ej återkontaminera)
- Lämplig för alla hårda ytor både inne och ute; tex glas, speglar, plast, emalj, porslin, rostfritt stål, utemöbler, målat trä.
Kan användas i högtryckstvätt och polermaskiner.
Bra mot fläckar på exempelvis möbler och mattor.
Dosering:
Hem och djurstall: Blanda 10% EM Clean med vatten (ex 1dl i 1 liters vattenhink.) Öka koncentrationen vid svåra fläckar, stryk på och torka av efter 5 minuter. Bör inte sköljas efter användning. Mikroorganismerna fortsätter jobba när du är klar med din städning.
Schamponering: Blanda 1% EM Clean med ljummet vatten. (Överdosera ej då mjälksyrebakterier kan vara uttorkande om det blir för mycket) Skölj inte av. Låt mikroberna fortsätta göra rent pälsen och skapa en hälsosam hud.
Innehåll: Ättiksyra, mjölksyra, Laktobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Saccharomyces cerevisiae. 100% naturlig och organisk. Utan tillsatser och färgämnen. Innehåller inga kemikalier eller skadliga ämnen.
Förvaring: Förvaras i rumstemperatur, ej i sol eller över 38C
Hållbarhet: Koncentratet i Bag-in-Boxen håller minst 2 år efter produktionsdatum.
Utblandad med vatten håller mikroorganismerna 24h i en vanlig sprayflaska.
I Flairosolflaskan, som har en vacuumpåse, skyddas mikroorganismerna från syre och blandningen håller då i 3 veckor. Detta beror på att mikroorganismerna ligger i dvala till dess att de kommer i kontakt med vatten och syre, då vaknar de till liv och behöver äta för att överleva.