Förstasida /  Webshop /  Hem & Trädgård /  Kompostering /  Bokashiströ
Kunde inte lägga till varan i varukorgen Felmeddelande::
Du måste ange ett val här nedan!
Du måste välja en variant!
Denna variant finns ej i lager!
Server Error: ServerErro: Kunde inte hämta varianter för denna produkt.
Varan lades till i varukorgen. Gå till kassan

Bokashiströ

För kompostering av matavfall
Id:

Bokashiströ av certifierat original EM
Bokashiströ är fermenterat med Effektiva Mikroorganismer (EM).
Ströt används för fermentering av matrester (bokashi), till jordförbättring i trädgården, revital ...
Kr 129,00
SEK
Storlek
Antal
Tillgänglighet
Webshop och butik
in-stock På lager
Id:

Produktinfo


Bokashiströ för kökskompostering
Bokashiströ är vetekli fermenterat med effektiva mikroorganismer (EM). EM består främst av mjölksyrebakterier, jästsvampar och fotosyntesbakterier. EM-mikroberna stimulerar till ett ökat mikrolivet i jorden vilket stärker växters rotutveckling och motståndskraft. EM skapar ett stabilt odlingssystem med en flora som aktivt samverkar med växten och indirekt konkurrerar ut patogena arter.

EM® är helt fritt från GMO-förändrade mikrober och består av noggrant utvalda jordmikrober som producerats i labbmiljö med höga reningskrav. Bokashiströ av certifierat original EM®.

Vad betyder Bokashi?
Bokashi betyder “välfermenterat organiskt material” på japanska och används på två olika sätt:

1. Bokashi ger namn till ströet som bär själva startkulturen för EM®.

2. Bokashi kallas även slutprodukten vid jäsningen av det organiska avfallet med EM®. Det återvunna växtgödslet mognar anaerobt, dvs med uteslutning av syre. Näringsämnen, t.ex. kväve, binds och går inte förlorade som värme och växthusgaser. Anaerob jäsning med EM® producerar många vitaminer, enzymer och bioaktiva ämnen som stödjer växternas tillväxt. Bokashi kan användas för alla typer av biologiskt avfall.

Vad gör Bokashi
Stimulerar mikrolivet i jorden
Förbättrar växters rotutveckling, groning, fruktsättning och mognad
Stärker växtens försvar och härdighet
Fotosyntesbakterierna fixerar både kväve och koldioxid
Har förmågan att under längre tid bygga upp biomassan i jorden och binda klimatgaser
Som jordförbättringsmedel. Påskyndar mineraliseringen, humifieringen och frigör näring till växterna
Vid nyplantering genom att blanda ut bokashiströet i jorden.
För att ympa in en god mikroflora i anläggningsjord. Viktigt att blanda naturlig jord med köpejorden.
Kan även användas i traditionell kompost för att påskynda nedbrytningen.
Fermentation av matrester och annat organiskt avfall i hink med lock.
Dosering
Revitalisera äldre buskar & träd. Sprid ca 1 L per m2 under växterna och mylla ned ytligt.
Vid nyplantering. Blanda ut bokashiströ i jorden, ca 2 dl per 10 liter jord.
I kompostering läggs ett skikt av bokashiströ över matavfallet och bidrar då till en luktfri och effektiv kompostering.
Fermentation i hink: ca 1-2 matskedar per liter mat.
Innehåll
EM®. vetekli, aktiva mikroberna: fotosyntesbakterier: Rhodopseudomonas palustris, Rhodospirillum rubrum. Mjölksyrebakterier: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei och jästsvampen: Saccharomyecs cerevisiae.

Original EM•1® mikroorganismer från EMRO (www.emrojapan.com). Bokashiströ av certifierat original EM®

Bokashiströ finns i storlekarna: 1kg & 2kg

Förvaring
Förvara påsen mörkt och i lufttät förpackning/låda så håller den minst 1 år.
När påsen är öppnad, använd en klämma eller förslut påsen på annat sätt så att den förblir så lufttät som möjligt.

Top